måndag 2 maj 2011

Från en stad till en annan


Seattle
Idag är det den fjärdje dagen sedan vi tog bussen från Seattle upp till Vancouver och en snart en vecka sedan jag packade ihop mina saker i Kingston i min stora resväska för att lämna den kvar i kvar i huset tills jag åker tillbaka dit för en dag för att hämta den. Smått svårt är det nog att endast leva med en lite kabinväska i närmare tre till fyra veckor så ser definitivt fram emot att komma hem och ha en hel garderob till förfogande. Trots lite utrymmesbrist har små väskor sina fördelar, man kan inte spendera så mycket pengar på kläder, skor och andra saker.
Seattle

Chinatown i Vancouver
Färjetur i Seattle
Seattle är en stad som man definitivt hinner se på fyra dagar. Den är i grund och botten en ganska typisk amerikansk stad med sina skyskrapor och någon äldre stadsdel. Vad jag gillade mest i staden var deras Pike market, ett gammalt utrymme nära stranden där de säljer allt från ett stort utbud av fisk, frukter, blommor etc. Staden är inte lika energifull som exempelvis New York och har ett visst lugn över sig som dels är positivt. Dagarna gick ut på att utforska staden och på grund av lite sämre halvregnigt väder de flesta dagar blev det en del tid spenderad i caféer. En kväll tog vi även en färja över till en av de större holmar utanför staden för att se den från sjön vilket vara en av de bättre saker vi gjorde. Den här delen av resan reser jag tillsammas med en fransk tjej som också var på utbyte i Kingston och i Vancouver möts vi upp med ett gäng andra utbytesstudenter.









På tal om människor träffar man på en hel del konstigt folk här av vilka de flesta verkar vara hemlösa men överlag är de flesta vänliga men man skall nog inte vara förvånad över att få konstiga kommentarer ibland. Därtill träffar man också en hel del av normala trevliga och roliga människor på hostellena, bland annat i Seattle lyckades vi vara i ett rum tillsammans med två brittiska killar som i princip gör samma resa som vi gör nu men i omvänd riktning.

Gaztown i Vancouver

Idag är det den först regniga dagen i Vancouver och därmed är det också en dag då man har tid att bara ta det lugnt. De tre tidigare dagarna har vi haft turen med varmt (15 grader) och soligt väder. Vancouver kommer vara en av de top tre städerna jag hittills besökt under de senaste månaderna. I princip har den det mest att erbjuda på nära avstånd, hav, berg och slalombackar samt i centrum Stanley Park. Stanley Park är inte den typiska parken, i princip består den till stor del av gammal skog med promenadvägar i. Då man är inne i parken skulle man inte kunna tro att man är i en stad med lite över en halv miljon innevånare. Överallt i staden stöter man på restuaranger och om man gillar asiatisk mat är inte problemet att hitta en bra en utan att kunna bestämma sig vilken att besöka. Om man vill bo i Kanada är Vancouver absolut ett starkt alternativ, det enda negativa är prisnivån på bostäder vilken lär vara en av de högsta i landet vilket dels är förståeligt med tanke på utsikten de flesta har samt närheten till naturen.

Utsikt över östra Vancouver

Vi hittade en gammal trädstam i Stanley Park i centrum av Vancouver.
Småningom nu blir det att bege sig ut i staden. Skall se om jag hittar en frisör och senare blir det att antagligen fara på en kaffe med en tjej jag mötte under min New York resa. Imorgon och övermorgon har de lovat bra väder igen så iaf den ena dagen blir det att fara upp till Grouse Mountain och vandra i skogarna där före vi på torsdags morgonen hyr en bil och tar färjan över till Vancouver Island för resten av veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar