lördag 2 april 2011

En vecka med besök

Mamma och syster med Chicago i bakgrunden
Då var det lördag igen, nu är det några dagar sedan mamma och syster åkte tillbaka till Finland efter en och en halv vecka i USA och Kanada. Jag mötte dem efter en lång resa från Kingston i Chicago för två onsdagar sedan för att utforska den staden före vi begav oss vidare.

The Silver Bean
Chicago är hittills en av de amerikanska städer som skiljer sig lite från de övriga jag besökt. Den är definitivt platt och överallt finns skyskrapor. Känns som man gått smått dagarna i ända och tittat uppåt hela tiden och på kvällarna kopplat av på restuaranger och musikalföreställning. Staden är nog värd att besöka, den är inte en av mina storfavoriter men det kan också bero på årstiden då det ännu var kallt och lite grått där.


Chicago
Efter en och en halv dag i Chicago var det dags att ta sig vidare med Niagara som destination. Först blev det tåg till Detroit och därifrån hade vi hyrt en bil. Vi valde att köra på den kanadensiska sidan av Lake Erie och hann då se den kanadensiska landsbygden. Det här är ett område som inte är kuperat och på sitt vis påminner mycket om hur det ser ut uppe i Österbotten. Efter en sju-timmars bussresa kom vi fram till Niagara och hittade efter lite om och men fram till vårt motel och var mer än nöjda att ta en tidig kväll så man skulle orka upp dagen därpå. Niagarafallen är nog värt ett besök men lite av stämning far på grund av att staden är enkom uppbyggd för turister. Däremot hittade vi en liten mysig stad ca 20min från fallen, Niagara-on-the-lake, dit merparten av turister inte hittar. Dagen avslutades med nattbuss tillbaka till Kingston.

Niagarafallen (USA sidan (vänster) Kanadensiska (framåt))
Väl i Kingston har allt återgått till det vanliga, en till tent är nu över och grupparbetena börjar nu vara på slutrakan. Endast presentationer och några avslutande föreläsningar kvar nästa vecka. Under veckan som gått blev det även en dagsutflykt till Ottawa. Skönt med lite varmare väder än förra gången jag var dit, så nu kunde man i större utsträckning utforska staden.


Niagarafallen
I förrgår åkte familjen hem till Finland igen så nu har rutinerna återgått till det vanliga. Igår åkte vi ut till Outletcentret här i Kingston vilket inte alls är stort. Tror jag gillar outletsaffärernas prisstrategi, speciellt trevligt igår då jag faktist hittade en Hilfiger-jacka som först hade var prislaggd enligt outletsaffärernas billigare pris. Från det priset var den ännu på 50% och därtill då vi lade ihop våra inköp och den totala summan uppgick över $200 fick man 25% rabatt på den totala summan (väldigt billigt i slutändan).Igår kväll blev det traditionsenligt restaurangbesök på kvällen och därefter pubbesök. Småningom idag borde man också aktivera sig, fast det är skönt att ta en halv dag ledig från skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar