fredag 8 april 2011

Tiden vid Queen's nästan över

Nu är den sista veckan i skola officiellt över, endast en uppsats och en tent kvar att skriva nu. Ska delvis bli skönt att ha studierna över men tillika har allting gått så fort att det gått bra att fortsätta iaf några veckor till. Hursomhelst har man nu än mera tid för att resa, vilket är positivt. Känns skönt men samtidigt spännande med fem veckors resande framför sig dels då veckorna till stor del är oplanerade ännu. Någon flygbiljett och något hostel har blivit bokad men resten är öppet, vilket gör det hela lite mer spontant.


Den största delen av tiden kommer jag resa tillsammans med en fransk tjej och möta upp med andra utisar i några städer och kanske någon del även ensam. Bland annat i Vancouver kommer vi vara ett större gäng som möts upp i slutet av april. Före Vancouver blir det en vända till New York, och därifrån tillbaka via Kingston för att tvätta och packa om resväskan för varmare väder på västkusten. Från Kingston bär det av mot Seattle för att spendera någon dag där. Seattle kom med i reseplanerna av den orsaken att det kostar att flyga inrikes i Kanada och därför är det värt att sitta två timmar extra i buss och flyga ut från Buffalo (USA) till Seattle och därifrån ta en buss till Vancouver. Samtidigt är det inte helt fel att se en extra stad. Efter tid i Vancouver är iden att sakta men säkert söka oss upp till Klippiga bergen och nationalparkerna, Jasper och Banff, före det är dags för min egen del att hämta min stora resväska i Kingston, spendera någon dag i Toronto före det blir att åka tillbaka till Finland igen.

Det märks redan att det närmare sig de sista veckorna för merparten utbytesstuderande, småningom åker några redan iväg ifall de inte har några sluttenter i sina kurser. De flesta stannar emellertid någon vecka till här och reser därefter runt i någon vecka. Jag hoppas fortfarande på att det skall hinna bli riktigt grönt här i Kingston före jag åker iväg, på sina ställen börjar blommor komma upp och småningom blir det grönare. Ikväll blir det sällskapsspel och imorgon eller söndag blir det att åka till Fort Henry, ett gammalt fort här i staden, eller till Wolfe Island, den största ön i området Thousand Islands vilket ligger utanför Kingston. Bilder från en av kvällspromenaderna längs lake Ontario. 


1 kommentar:

  1. Hej Maria! Hur har du det nu? Oj, är det redan sista skolveckan för dej! Tiden går aaaalltför snabbt...Jag har ännu en tid kvar här i FRA innan jag skall hem, men flygbiljetten e nu officiellt bokad så nog känns det förstås att det närmar sig... Vemodigt vemodigt... När är du tillbaka i Vasa igen? Vilka äventyr vi får vara med om! Ha det bra och många kramar här från andra sidan Atlanten. :)

    SvaraRadera