torsdag 20 januari 2011

Dag 15

Nu börjar det kännas som man snart har allt på klart här i staden och i skolan. På skolfronten rullar allt på som normalt och jag har en känsla av att det inte kommer ändra så mycket om man bortser från alla stora grupparbeten som skall skrivas. Fortsättningsvis lär man också känna nya människor i princip varje dag, och mer och mer börjar man uppskatta den finska samhällsuppbyggnaden vid jämförelse med hur andra länder system fungerar.

Lake Ontario
Helgerna har en tendens att bli relativt lugna,oftast har det blivit att fara ut och äta på restaurang på kvällarna och dagarna har gått åt till att göra allt man inte hunnit med under veckan. Restaurangutbudet här i Kingston är enormt och man hittar hela tiden nya restauranger att prova på. I söndags hade även Kingstons ishockeylag hemmamatch till vilken vi hade biljetter och före det fick vi våra "Tams" (Queen's Universitets mössa). Har också fotat en del då det var soligt och kallt så fick en hel del fina bilder från Lake Ontario.

Ekonomifakultetens "tam"
Under den senaste veckan har det blivit en hel del planeras (+ cafebesök) angående olika resor man vill göra samt städer och nationalparker som skal besökas. I slutet av februari kommer har vi en vecka ledig  från skolan och antagligen bära det av mot något varmt ställe som kanske Kuba, Karibien, Mexico eller någonstans varmt i USA. Det skulle verkligen vara skönt med lite värme, sol och strand som omväxling till snön och kylan (normaltemperatur -5C.). I alla fall bär det av på en kort slalomresa nästa helg till Mount Tremblant som ligger ungefär några timmars bilfärd härifrån, skall bli så roligt att ställa sig på skidor igen. Skidorten lär inte vara alltför stor, inget som alperna, men betydligt större än de svenska och finska fjällen så det borde vara tillräckligt för en helg.

Lake Ontario
Imorgon är det fredag vilket betyder ledig dag så vi är ett gäng på nio personer som hyrt två bilar och planerar åka ner till USA för lite shopping vid ett outlet-center så jag hoppas man hittar något. För tillfället är jag på jakt efter ett par skor till (eller två/tre par, man kan bara inte har för många par skor), gärna ett par stövlar som inte är av äkta läder av den orsaken att de använder otroliga mängder salt så jag håller på att förstöra mina läderstövlar. Senare på kvällen då man kommit tillbaka får vi se hur trött man är om man orkar fara ut en vända eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar