fredag 18 februari 2011

Dags att packa resväskan igen

Nu är äntligen alla ”midterms” över och en hel del preliminära grupparbeten och individuella uppgifter inlämnade så nu kan man på riktigt börja se fram mot nästa vecka (reading week) då vi är lediga från studierna.
Denna lördag kommer vi, ett gäng utbytesstuderande, ta flyget från Toronto till Los Angeles för att utforska staden för några dagar före vi hyr en bil och kör upp längs Highway 1 (kustvägen) till San Francisco där vi spenderar några dagar förrän det är dags att åka hemåt till Kingston igen. Skall bli väldigt intressant och roligt att komma iväg, skönt blir det också att åka till ett lite varmare ställe fast det småningom börjar kännas som om våren är på kommande här i Kingston, +8 grader idag, så småningom får man ta fram vår- och sommarkläder.

Under veckan som gått har det minst sagt varit fullt upp så största delen av dagarna har gått åt till att läsa och skriva arbeten men det är nu över. Skall se om jag orkar vara effektiv imorgon efter att ha gjort lite nödvändig shopping inför resan och skriva färdigt ett individuellt arbete så man har det över och inte behöver tänka på det då vi kommer tillbaka.

Föregående lördag blev det även en dagstur till Ottawa, huvudstaden i Kanada. Under de senaste veckorna ordnas en vinterfestival, Winterlude, i staden där man kan njuta av skridskoåkning på en av floderna mitt inne i staden, äta ”beavertails” och ”putine” samt gå 
runt och se på is skulpturer. Tyvärr var vädret inte det bästa, lite väl kallt för att vara ute en hel dag men i övrigt var det en bra dag. Om det finns tid blir det kanske en vända till staden om en eller två månader, tror Ottawa skulle visa sig från än ännu bättre sida då det är grönt fastän vintern också har sin charm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar